10.11.2016
Zin in een work-out! Ook in de winter!

Zin in een work-out! Ook in de winter!

Veel te vroeg wordt het nu weer 's avonds donker. De tijdomstelling naar wintertijd maakt het helaas alleen nog erger en vaak gaat men 's ochtend in het donker uit huis en komt men 's avonds in het stikdonker terug. Wat helpt om het donkere jaargetijde te overwinnen? Koekjes en een warme chocolade? Helpt – maar daar wordt het figuur op de lange duur niet beter van. Overigens net zo als het 's avonds op de bank hangen. In de winter hebben wij vaak het probleem ons te motiveren – dat hangt samen met het tekort aan zonlicht en dus met te weinig vitamine D voor ons lichaam, maar ook met een tekort aan beweging. Natuurlijk is het niet makkelijk om je elke dag opnieuw te motiveren en nogmaals de deur uit te gaan. Iedereen die liever 's avonds thuis blijft, zou eens moeten overwegen om de training in de eigen woonkamer te halen.

Dat gaat heel gemakkelijk - bijvoorbeeld - met het KETTLER Crossrack. Het apparaat heeft niet veel ruimte nodig en ziet er bovendien cool uit. Daarbij zal het absoluut niet een kledingstandaard worden - want het apparaat is veelzijdig inzetbaar en biedt heel veel oefenmogelijkheden.

In totaal 20 oefeningen zijn op het rack uitvoerbaar. Zo kan men de training makkelijk met het dagelijkse leven combineren en hoeft men niet nog een keer bij wind en weer de deur uit.

Een paar oefenvarianten laten we hier zien!
Veel plezier en een goede winter!

Het Crossrack is zo niet alleen uitstekend geschikt voor de gerichte krachttraining met het eigen lichaamsgewicht, maar ook voor coördinatie- en mobilisatieoefeningen. Het CROSSRACK is bijzonder effectief voor de gerichte training van de fascie, waarmee het verhoogde risico op blessures in de winter gereduceerd kan worden.

Een optimale aanvulling op de fascietraining biedt de KETTROLL, die eveneens het
herstel van de spieren ondersteunt. De massagerol, die in de verschillende
hardheidsgraden Soft, Med en Hard verkrijgbaar is, kan deze winter voor het eerst
met een Doorgym-houder in het frame van de deur worden bevestigd en is zo ook geschikt voor
de training van de hechtende en ondersteunende spieren van het lichaam.